duminică, 8 ianuarie 2012

Daca e sa fie ceas, ceas elvetian sa fie :)

Nu toate marile afaceri incep cu ceea ce sunt ele. Dimpotriva, multe au demarat cu altceva, decat in ce stralucesc ele azi. Nici industria ceasurilor elvetiene nu face exceptie.



Un ceas elvetian functioneaza decenii, neintrerupt
Multa vreme, ceasurile elvetiene de lux au fost o exclusivitate mondiala. Inca si astazi Elvetia este aproape de a detine aceasta exclusivitate de lider, desi ceasuri de serie se produc in intreaga lume.

Costurile de fabricatie ale ceasurilor de serie au scazut cu peste 90%, pretul in magazin la fel, dar patria ceasului-brand a ramas tot Elvetia, iar pretul ceasului elvetian a ramas ridicat.

Renunele se bazeaza pe designul neintrecut si pe fiabilitatea mecanismelor. A ramas de notorietate seculara faptul ca un ceas elvetian functioneaza neintreurpt multe decenii in sir si n-are rival.

Din pacate, un business incorect, bine plasat pe piata de consum, produce deruta in randul clientilor. Este vorba de ceasuri produse in serie, ai caror fabricanti isi procura - nu este clar pe ce cale - carcase de ceasuri elvetiene si monteaza in ele propriul mecanism.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu