vineri, 6 ianuarie 2012

Avantajul de a fi femeie la locul de munca


Uita de ideile preconcepute. Nu trebuie sa imprumuti nimic din tinuta sau agresivitatea barbatilor pentru a te integra mai usor. A fi femeie este un avantaj extraordinar, daca stii sa-l folosesti! Feminis.ro iti spune cum sa profiti de faptul ca esti femeie la locul de munca.
Uita de celebra replica "Zoe, fii barbata!"

Potrivit unor studii, intrebate ce isi doresc la locul de munca, 73% dintre femei au raspuns ca isi doresc "libertatea de a fi eu insami". Intreaba un barbat daca isi doreste sa fie el insusi la locul de munca si vei primi probabil in loc de raspuns o privire suspecta. Multe dintre femeile aflate in pozitie de lider afirma ca a fi tu insati, ca femeie, la locul de munca, are avantaje.

De regula, primesti de la colegi si sefi sfaturi de tipul "Nu mai fi asa toleranta." sau "Fii mai agresiva!".

Adriana, o femeie al carei nume de familie nu il vom divulga, a ales sa ne impartaseasca putin din experienta ei. Adriana este o femeie grijulie, plina de empatie.

"Am primit tot felul de sfaturi despre cum sa fiu si cum sa nu fiu la locul de munca. Majoritatea ma incurajau sa renunt la firea mea amabila si rabdatoare, sa calc pe cadavre pentru a ajunge in varf. Am decis sa le ignor si sa fiu eu insami. Sa fiu femeie."

In prezent, Adriana ocupa pozitia de director de vanzari, este una dintre persoanele de baza in compania pentru care lucreaza si este, in continuare, aceeasi femeie grijulie, toleranta si amabila - calitati care, spune ea, au ajutat-o mai mult decat oricare dintre sfaturile primite de-a lungul timpului.


Femeile vorbesc mult - profita de asta!

Mai mult de 50% dintre femeile aflate in pozitii de conducere sustin ca dezvoltarea unui stil de comunicare in concordanta cu cel al colegilor de sex masculin este esentiala. Cu alte cuvinte, alege o frecventa comuna, pentru a-i face sa uite de faptul ca barbatii vin de pe Marte si femeile vin de pe Venus. Sunteti oameni si vorbiti aceeasi limba, iar tu, ca femeie, trebuie sa profiti cat mai mult de comunicare pentru a-ti croi drumul spre succes.

Cand vorbesc, femeile o fac adesea pe ocolite si folosesc multe intrebari pentru a-l face atent pe interlocutor. Acest tip de comunicare este specific femeilor. Insa pentru un barbat, acest mod de a comunica nu reprezinta decat un semn ca femeia nu are idee despre ce vorbeste sau ca este nesigura pe ideile pe care le transmite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu